Het hart en het zwaard

Een goede en effectieve coach of therapeut werkt met het hart en het zwaard. Daarbij staat het hart voor empathie, liefde, verbinding en hart-intelligentie.

Met het hart kunnen wonderlijke dingen gebeuren. Heling kan plaatsvinden, vergeving, begrip, openheid en groei. Ik heb spontane genezing en diepe verandering meegemaakt op basis van het hart. En ik heb aanwezig kunnen zijn van heling bij anderen met behulp van het hart.

Het enige is dat met alleen het hart niet goed voorspelbaar is wat het voor resultaat zal hebben, en wanneer. Soms gebeurt er niets, soms een paar dingen, of diepe, blijvende veranderingen.

Voeg daar het zwaard aan toe en er gebeuren magische dingen die redelijk goed voorspelbaar zijn. Het zwaard staat voor intelligentie, kennis en krachtige processen (interventies) die in korte tijd concrete resultaten geven.

Natuurlijk is het zwaard ook te gebruiken zonder het hart. Dan is het een los instrument. Zonder ziel. Zonder empathie.

De kracht zit hem nou juist in de combinatie van de twee. Daarom gebruikt elke Destination Coach zowel het hart als het zwaard. Dat maakt een destination coaching traject zowel veilig en aangenaam als effectief.